Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Läkare JO-anmäler landsting

Publicerad: 17 Juni 2008, 08:57

Ett uppbrutet journalskåp har nu lett till att en läkare JO-anmäler såväl polis som åklagare, landsting och sin förre verksamhetschef.


Bakgrunden till den anmälan som gjorts är en segdragen konflikt som startade redan 2006. Läkaren var då verksam vid en vårdcentral i Värmland som landstinget anmälde till Socialstyrelsen efter att ha funnit brister i journal- och remisshanteringen, skriver Värmlands Folkblad.

Ärendet gick så småningom så långt som att bli till en polissak och misstankar om oegentligheter riktades mot den aktuella läkaren.

Polisen genomförde i samband med detta en husrannsakan vid vårdcentralen och det var vid denna som ett arkivskåp, innehållande över 5 000 patientjournaler från läkarens tid som privatpraktiker, bröts upp. Vem som bröt upp skåpet,  polisen eller vårdcentralens verksamhetschef, råder det delade meningar om

Arkivskåpet stod sedan olåst i fyra veckor innan journalerna togs om hand.

Jag förväntar mig att man i ett rättssamhälle ska kunna påräkna myndigheternas stöd, när det gäller att fastställa vem som ansvarar för denna omdömeslösa hantering av mina patientjournaler och att vederbörande ska ställas till svars , skriver läkaren i sin anmälan, uppger Nya Wermlands-Tidningen.

Läkarens JO-anmälan riktar sig mot: Polisen i Värmland, åklagarkammaren i Karlstad, Landstinget i Värmland och verksamhetschefen vid den vårdcentral där incidenten inträffade.

Den polisutredning som inleddes mot läkaren år 2006 pågår fortfarande.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev