fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Läkare missnöjda med åtgärder

Publicerad: 26 april 2017, 11:05

Trots regionledingens åtgärder för att förbättra bemanningen är läkarna i Linköping missnöjda. Att kräva mer delat ansvar är förolämpande, anser de.

Ämnen i artikeln:

Universitetssjukhuset i Linköping

I slutet av mars skrev 17 läkare vid Universitetssjukhuset i Linköping till regionledningen och larmade om vårdplatssituationen och att de inte kunde ta ansvar för patientsäkerheten.

På grund av sjuksköterskebrist har sjukhuset stängt 72 av de totalt 622 vårdplatserna.

Som svar på läkarnas oro har regionledingen beviljat tillfälliga dispenser för hyrsjuksköterskor till MAVA. Det är dock oklart när vårdplatser kan öppnas.

Regionledningen har även uppmanat verksamheterna att ta mer ansvar för, och hjälpa, varandra. Något som fått läkarna att se rött, skriver Norrköpings tidningar.

”Bakjoursgrupperna har redan tänjt sig till bristningsgränsen i ansvarstagande. Det är snarast en förolämpning att be oss ta mer sidledsansvar”, skriver läkarna i ett nytt brev till ledingen, uppger tidningen.

–  En stor majoritet av sjukvårdsfolket, inklusive vi läkare, har länge påpekat att lösningen på sjuksköterske- och undersköterskebristen är att höja lönen, förbättra karriärmöjligheterna, få större avstånd mellan ingångslön och slutlön samt bättre arbetsscheman, säger Bosse Berggren, en av läkarna bakom brevet.

MIA WÄRNGÅRD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev