Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Läkare misstänks för mord

Publicerad: 10 Juni 2008, 08:54

En makaber vårdskandal håller på att rullas upp i Milano, Italien. Flera läkare har arresterats misstänkta för bland annat mord och bedrägeri i mångmiljonklassen.


De arresterade, alla knutna till en privatklinik i Milano, misstänks bland annat ha utfört onödiga kirurgiska ingrepp för att på så sätt lura försäkringsbolag på pengar.

Under en tvåårsperiod ska de misstänkta ha lurat till sig runt 2,5 miljoner euros, motsvarande cirka 23 miljoner kronor, genom att förfalska journaler och medicinska utlåtanden och utföra omotiverade medicinska ingrepp.

Minst fem patienter ska ha dött vid den privata kliniken till följd av omotiverade kirurgiska ingrepp, uppger representanter för den italienska polisen för nyhetsbyrån Reuters. Läkarna har struntat i patienternas höga ålder eller svaga hälsotillstånd då de beslutat om att genomföra de omotiverade ingreppen

Exempel på dessa ingrepp är att kvinnor fått bröst bortopererade på grund av enkla cystor, eller att lungor opererats bort på tbc-patienter, skriver Reuters.

Sammanlagt 14 personer har arresterats. Två sitter häktade och övriga 12 i husarrest. Samtliga är misstänkta för bedrägeri, och minst tre av dem för mord.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev