Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Läkare vill förbjuda möten

Publicerad: 8 december 2008, 12:43

Läkare vill förbjuda möten

Förbjud alla sammanträden före klockan 15 på eftermiddagen. Så vill överläkaren Torbjörn Tuveson effektivisera vården inom Landstinget Gävleborg.


Landstingsledningen i Gävleborg har aviserat att landstinget måste sänka kostnaderna med 140 miljoner kronor under de närmaste tre åren. Inom kort presenteras ett besparingspaket med detaljer om var i organisationen det ska skäras.

Överläkaren Torbjörn Tuveson på kirurgmottagningen vid Gävle sjukhus har egna idéer om hur vården skulle kunna effektiviseras. Han vill förbjuda alla sammanträden före klockan 15 på eftermiddagarna.

– Det förekommer att jag får säga att jag inte kan operera för att jag är kallad till möte si eller så. Då är det tyvärr ofta så att man prioriterar mötesverksamheten, säger han till Sveriges Radio Gävleborg.

Torbjörn Tuveson vill även frysa alla planer på omorganisation och nybyggnation samt stoppa pågående internutredningar och all konsultverksamhet. Hans tanke är att alla tillgängliga resurser bör satsas på sjukvården när läget är utsatt.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev