tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Läkare vill sluta efter stafettstopp

Publicerad: 30 april 2013, 08:03

Vårdcentraler i Östersundsområdet kan få större läkarbrist än tidigare efter ett beslut att införa stafettläkarstopp.


Jämtlands läns landsting har fattat beslut om att sluta anlita stafettläkare från 1 juni för att uppnå nollresultat 2013. Som en konsekvens av stoppet har flera läkare i Östersundsområdet redan bestämt sig för att sluta, uppger Östersunds-Posten.

Från och med augusti kan hälsocentralen i Torvalla stå helt utan läkare. Där är 1,8 av 3,6 läkartjänster bemannade i dag. Samtliga tre läkare som delar på de 1,8 tjänsterna kommer att sluta till sommaren. En av dessa är Lorenz Risk-Plotzki, distriktsläkare och ordförande i Distriktsläkarföreningen i länet.

– Jag har jobbat i motvind och jag har försökt att hålla ut i det längsta, men har nu nått vägs ände. Jag ser ingen lösning och det är därför jag säger upp mig. Jag vill göra ett bra jobb som doktor och det kommer inte att gå när stafetter försvinner, säger han till Östersunds-Posten.

Även på andra håll i Östersundsområdet väntas färre av läkartjänsterna vara bemannade efter sommaren. På exempelvis Zätagränd bedöms 2,7 av 7 tjänster vara bemannade om några månader och Frösö hälsocentral kommer att ha 4 av 7,8 läkartjänster bemannade, som det ser ut i nuläget.

Relaterat material

Högre lön ska locka äldre att jobba kvar

”Internstafetter” kan få 27 000 i veckan

Allmänläkare ska lockas med höjd lön

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev