Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Läkaren Göran Thingwall (m) manar till uppror i riksdagen

Publicerad: 11 november 2008, 14:33

Läkaren Göran Thingwall (m) manar till uppror i riksdagen

Taxeläkaren och moderate riksdagsledamoten Göran Thingwall uppmanar nu sina borgerliga kollegor i riksdagen att inte rösta för regeringens proposition om ersättningsetablering.


Han berättade i Dagens Medicin nr 45/08 att han själv tänker avstå från att rösta när propositionen behandlas i riksdagen i början av nästa år.

Nu har Göran Thingwall mejlat ut ett upprop till samtliga borgerliga riksdagsledamöter. I uppropet anklagar han regeringen för att med sitt förslag  strypa  läkarna och sjukgymnasterna på den nationella taxan.

Därför frågar han sina borgerliga kollegor i riksdagen:

Vill du vara med om att en borgerlig regering stiftar en lag som i förlängningen kommer att ge landstingen ett vårdmonopol och hotar den personliga integriteten?

Göran Thingwall kritiserar två saker i propositionen:

Att landstingen ska få rätt att följa upp privatläkarnas patientjournaler och att den som köper en praktik inte får överta företrädarens rätt att gå på nationella taxan, om den nya läkaren eller sjukgymnasten har möjlighet att ingå i det egna landstingets vårdvalssystem.

Alliansvänner, om det fortfarande finns kollegor bland oss, som tycker att vi skall ha en mångfald i sjukvården och värna om den personliga integriteten, ber jag er att agera nu , skriver Göran Thingwall till de borgerliga riksdagsledamöterna och förklarar att han personligen inte tänker  tyglas med partipiskan .

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev