Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Läkares arbetstider kan ändras efter tv-reportage

Publicerad: 28 maj 2010, 11:09

Läkares arbetstider kan ändras efter tv-reportage

Foto: Sjukhuset i Sundsvall.

Efter uppmärksamheten i Uppdrag granskning ska Landstinget Västernorrland se över läkarnas arbetstider.


Det var i förra veckans Uppdrag granskning på Sveriges Television som läkarnas arbetsvillkor i Västernorrland uppmärksammades. Samtidigt som landstinget har problem med långa köer står operationssalarna oanvända under stora delar av dygnen. Eftersom inga läkare är schemalagda finns det ingen som kan operera.

I tv-programmet ifrågasatte landstingsrådet Ann-Margret Knapp (S) från Gävleborg läkarnas scheman, vilket ledde till en intensiv debatt bland Dagens Medicins läsare.

Nu vill den politiska ledningen i Landstinget Västernorrland se över arbetstiderna. Vid personaldirektionens möte på tisdag i nästa vecka tänker majoriteten föreslå att landstingets personaldirektör ska göra en översyn av hur de lokala avtalen tillämpas vid sjukhusen.

– Mål och syfte är glasklart. Tillsammans med läkarna måste vi verka för att sätta patienterna i fokus. Köerna ska minskas för det är ett stort slöseri med såväl mänskliga som ekonomiska resurser att låta bli, säger personaldelegationens ordförande Kenneth Westin (S) i ett pressmeddelande.

Relaterat material

Problem med vårdköer skylls på läkarnas arbetsvillkor

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev