Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Läkares produktivitet ska mätas

Publicerad: 5 mars 2008, 13:05

De danska allmänläkarnas produktivitet ska nu mätas. Om alla allmänläkare arbetade optimalt så skulle det motsvara ytterligare 700 läkare, anser det danska regionförbundet.


Produktiviteten vid danska allmänläkarmottagningar ska i framtiden mätas löpande, så att läkare och beslutsfattare får veta hur allmänläkare ska lägga upp sitt arbete för att det ska fungera mest effektivt. Det skriver danska Dagens Medicin.

Sedan tidigare mäts regelbundet produktiviteten vid de danska sjukhusen och Dansk Sundhedsinstitut har på uppdrag av regionernas samarbetsorganisation Danske Regioner nu  för första gången mätt allmänläkarnas produktivitet.

Anne Marie Lei, konsulent hos Danske Regioner, säger till tidningen Jyllandsposten att om alla landets allmänläkarmottagningar fungerade optimalt så skulle det motsvara ytterligare 700 praktiserande läkare.

Projektledaren hos Dansk Sundhedsinstitut, Kim Rose Olsen, anser dock att det är en överdrift.

– Det är att övertolka resultaten mycket. Det vi kan se är att några läkare kan leverera tre gånger så mycket som andra och att det är ett tecken på att det finns något att hämta. Men man kan inte dra slutsatsen att det motsvarar 700 fler läkare, säger han.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev