söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Läkarförbundet kräver centrala förhandlingar om arbetstiden

Publicerad: 7 november 2006, 15:59

Läkarförbundet kräver i ett brev till Sveriges Kommuner och Landsting omedelbara överläggningar för att lösa arbetstidsfrågan. Nu är det bråttom! säger Läkarförbundet.

Ämnen i artikeln:

Läkarförbundet

– Vi har i över ett och ett halvt år försökt få igång lokala kollektivavtalsförhandlingar men arbetsgivarna har vägrat. Nu är det bråttom! säger Läkarförbundets ordförande Eva Nilsson Bågenholm i ett pressmeddelande.

Läkarförbundet hade hoppats att Arbetsmiljöverkets arbetstidsnämnd skulle hjälpa till att tolka den nya arbetstidslagens krav på dygnsvila. Läkarförbundet och arbetsgivarens centrala part, Sveriges Kommuner och Landsting, gör nämligen olika tolkningar av om det behövs kollektivavtal för att tillåta avbrott i dygnsvilan eller inte.

Men arbetstidsnämnden meddelade i måndags, den 6 november, att den inte tänker göra något tolkningsutlåtande av lagen.

Nu har Läkarförbundets styrelse sammanträtt och diskuterat frågan.

– Vi ser framför oss stora problem och risk för kaos efter årsskiftet. Nu måste vi omedelbart igång med lokala förhandlingar i landstingen om kollektivavtal, säger Eva Nilsson Bågenholm.

I dag har Läkarförbundet därför skickat ett brev till Sveriges Kommuner och Landsting med krav på omedelbara överläggningar på central nivå med arbetsgivarna.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev