Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Läkarförbundet kräver trygga jobb under ST

Publicerad: 31 augusti 2004, 12:47

ST-läkarna drabbas hårt när Akademiska sjukhuset i Uppsala drar ner på antalet läkare. I en skrivelse till socialdepartementet kräver Läkarförbundet att tidsbegränsade förordnanden för ST-läkare vid undervisningssjukhus avskaffas.


I lagen och förordningen om anställningar inom hälso- och sjukvården finns möjligheter till särregleringar för ST-läkare anställda vid universitetssjukhus. Läkarna kan anställas med tidsbegränsade förordnanden på vanligtvis sex år och efter det finns inga garantier för fortsatt anställning.   Särregleringen uppkom för att skapa rotation av läkare från undervisningskliniker till övrig sjukvård, vilket skulle sprida kompetensen från universitetssjukhusen. Undantagen från normal anställningstrygghet har dock länge kritiserats.  - Nu har man bara anställningstrygghet några få år och då är det svårt att etablera sig och känna någon trygghet. Vi tycker det är en otidsenlig lösning och ser det som ett problem, säger Conny Gustafsson, chefsförhandlare vid Läkarförbundet.    Därför begär nu förbundet att socialdepartementet avskaffar särregleringen. Conny Gustafsson tycker inte heller att undantaget har resulterat i den rotation av läkare som man en gång hade tänkt. Snarare har det fått motsatt effekt.  - Har du en sexårsanställning så rör du inte på dig under den tiden. Däremot uppkommer det ett individproblem efter sex år, säger han.

Får vänta på fast anställning  Att problemet är aktuellt visade Läkarförbundets fullmäktigemöte i våras då Sjukhusläkarföreningen, Sveriges yngre läkares förening, Sylf, och Upplands allmänna läkarförening lämnade in motioner som behandlade frågan. Vid Akademiska sjukhuset i Uppsala har särregleringen fått konsekvenser i samband med beslutet om neddragningar av 100 läkartjänster, se Dagens Medicin nr 42/03.  Torbjörn Karlsson, ordförande för Upplands allmänna läkarförening, menar att man i första hand har valt att göra sig av med läkare som haft tidsbegränsade anställningar.   - På försommaren konstaterade vi att det var ett 25-tal läkare som fått sluta för att deras förordnanden gått ut. De kan ha jobbat i väldigt många år på Akademiska sjukhuset, men får ändå sluta, säger han.  För enligt Torbjörn Karlsson är det inte enbart unga läkare som drabbas. Efter avklarad specialistutbildning får läkarna ofta ett nytt tidsbegränsat förordnande som avdelningsläkare.  - Det finns läkare som har arbetat upp till 14 år efter läkarexamen, men som ändå inte har den anställningstrygghet som normala människor har på svensk arbetsmarknad, säger han.  Enligt Nasim Farrokhnia, ordförande för Sylf i Uppsala, har det senaste året vid Akademiska sjukhuset präglats av stor osäkerhet. Och det har varit svårt för den enskilde läkaren i löneförhandlingarna.  - Det var till och med så att cheferna i löneförhandlingarna påpekade att "ni får vara glada över att ni får vara kvar". Då har man inga möjligheter att ta ut några större lönesvängar. Så arbetsgivaren har helt klart tjänat på det här, säger hon.   Arbetsgivare fattar beslutet själv  Enligt Nasim Farrokhnia har flera läkare förhalat sin ST-utbildning för att inte riskera att förlora arbetet när ST-kontraktet går ut. Det innebär att de går miste om det lönepåslag som de skulle få som specialister.   En läkare som Dagens Medicin har talat med fick sluta trots ett flertal månader kvar på sitt ST-kontrakt. Eftersom ST-utbildningen är målstyrd, så ansåg arbetsgivaren att läkaren var färdigutbildad när det blev dags för neddragningar. Läkaren, som vill vara anonym, är mycket kritisk.  - På min sektion fanns det läkare som gick på vikariat och hade arbetat mindre än ett år. Hade lagen om anställningstrygghet gällt så hade en sådan läkare fått gå i stället. Inga lagar som finns i övriga samhället gäller, nu är det upp till chefen, så det är väldigt subjektivt.

Jessica Nordin

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev