Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Läkarförbundets tidigare vd slår ifrån sig anklagelser om jäv

Publicerad: 26 september 2007, 11:33

Läkarförbundets ordförande, Eva Nilsson Bågenholm, har kritiserat Lars Andåker, förbundets förre vd, för att han sitter i Pfizers samhällsråd. Nu slår Lars Andåker tillbaka.


– Läkarförbundet måste uppdatera sig om vad som sker i samhället. Jag tycker att Eva Nilsson Bågenholm har fel. Företagen har inte längre för avsikt att jobba mot enskilda doktorer utan mot landstingens läkemedelskommittéer, säger Lars Andåker, numera landstingsdirektör i Landstinget Sörmland, till Eskilstuna-Kuriren.

Eva Nilsson Bågenholm anser att det är orimligt och oförenligt att vara landstingsdirektör och samtidigt ha uppdrag för ett läkemedelsföretag.

Lars Andåker har tidigare uppgivit att han först var tveksam till att sitta i rådet, men efter att ha fått klartecken från landstingsstyrelsens ordförande, Lotta Finstorp (m) tackade han ja.

För Eskilstuna-Kuriren förklarar Lars Andåker att han inte har något med upphandlingen av läkemedel att göra och att han genom att sitta i Pfizers läkemedelsråd vill skapa förutsättningar för ett annat samarbete med läkemedelsbranschen.

Läs även: Läkarförbundet ifrågasätter tidigare vd:s nya uppdrag

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News