Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Läkarstudent åtalas för hets mot folkgrupp och misshandel

Publicerad: 16 Juni 2008, 13:56

En läkarstudent vid Umeå universitet åtalas för hets mot folkgrupp och misshandel. Han ska enligt anklagelserna bland annat ha skrikit ut sitt hat mot judar.


Mannen avslutar sina läkarstudier i januari nästa år, men vikarierar redan nu som läkare, skriver Västerbottens-Kuriren.

Händelserna som lett fram till åtalet inträffade under en fest för internationella studenter, varav en hade den misstänkta läkarstudenten som mentor.

Under kvällen ska läkarstudenten, enligt andra närvarande, bland annat ha skrikit att han hatade judar, uttalat sig positivt om Hitler, förnekat förintelsen samt sms:at den person som ansvarade för de internationella studenterna och anklagat honom för att vara släkt med Osama bin Laden.

Efter festen ska den nu åtalade ha kommit i bråk med den student som han var mentor för och slagit till denne i ansiktet med knytnäven. Enligt den åtalade läkarstudenten var det dock han själv som blev misshandlad, skriver Västerbottens-Kuriren.

Vid två tillfällen har rättegången mot den åtalade studenten ställts in, och först framemot hösten väntas en rättegång komma till stånd. Då är dock risken att flera vittnen, utländska utbytesstudenter, redan har lämnat landet.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev