Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Läkarutbildningar gör upp i eget SM

Publicerad: 9 maj 2013, 07:00

Hallå där Oskar Hagströmer, läkarstudent termin 11, som är en av arrangörerna till medicinar-SM som börjar imorgon, fredag.


I år firar medicinar-SM 20-årsjubileum. Hur kommer det att märkas?

– Hela evenemanget kommer att vara större än vad det har varit tidigare. Nytt för i år är också en föreläsning i idrottsmedicin och akut omhändertagande som inleder evenemanget.

– Förhoppningsvis kommer också mycket mer publik än vad det har gjort tidigare år, bland annat har vi haft en reklamkampanj med Ingvar Oldsberg som man kan lyssna till på vår hemsida. Vi har också närmare 50 stycken fantastiska volontärer som ställer upp och arbetar för att få hela helgen att flyta på.

Hur går tävlingen till?

– Vi tävlar i sex grenar och har tre tävlingar på fredagen och tre på lördagen då vi också har en segerbankett på kvällen. Läkarutbildningar från samtliga utbildningsorter deltar. Grenarna som det tävlas i är simning, fotboll, dragkamp, innebandy, löpning och volleyboll.

Du är själv läkarstudent i Lund. Vilken är er starkaste gren?

– För oss är fotbollen mest prestigefylld, den har vi vunnit sedan 2009. Vi är också rätt bra på innebandy fast där har vi haft några snöpliga förluster.

Vilka vinner i år?

– Jag tror på Lund. Laget har haft en stark utveckling de senaste åren och kommer att ha en fördel av hemmapublikens jubel. Men annars har både Stockholm och Göteborg varit bra på sistone. Göteborg är regerande mästare.

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev