Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Läkemedelsstrategin ska samordnas

Publicerad: 30 mars 2012, 12:19

Madeleine Wallding blir direktör för det kansli som ska samordna den nationella läkemedelsstrategin.


Läkemedelsverket har inrättat ett samordningskansli, kallat CBL-kansliet, som ska samordna och följa upp den nationella läkemedelsstrategin.

Nu har en direktör utsetts för kansliet: sjuksköterskan Madeleine Wallding. Hon kommer även att sitta i Läkemedelsverkets ledningsgrupp och börjar på sitt nya jobb i juni.

– Jag ser framemot att fortsätta det redan pågående arbetet med den nationella läkemedelsstrategin, säger Madeleine Wallding i ett pressmeddelande från Läkemedelsverket.

Madeleine Wallding har arbetat inom läkemedelsindustrin i 15 år, senast på Ely Lilly i Sverige. Där har hon bland annat arbetat med strategisk affärsutveckling och introduktion av nya läkemedel, samt ansvarat för samhällskontakter.

Hon har också varit inblandad i arbetet med den nationella läkemedelsstrategin samt haft ett nära samarbete med läkemedelsindustrins branschorganisation Lif.

Tidigare har Madeleine Wallding arbetat som intensivvårdssköterska inom thoraxsjukvård, bland annat hjärt-lungtransplantation på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg och Rigshospitalet i Köpenhamn.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev