lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Läkemedelsverket ok med minus

Publicerad: 18 augusti 2014, 12:35

Läkemedelsverket räknar med ett minus på resultatsidan på 31 miljoner kronor i år.


Enligt myndigheten har Läkemedelsverket, trots prognosen, en stabil ekonomi. Halvårsminuset är nästan 20 miljoner kronor mindre i år än förra året.

Samtidigt räknar Läkemedelsverket med att det finns över 52 miljoner kronor i myndighetskapital i kassan i slutet av året, efter att minusresultatet har naggat klart på årets ingående kapital, enligt prognosen.

Verksamhetens totala intäkter, från avgifter, anslag och bidrag med mera ligger på 360 miljoner kronor för halvåret och myndigheten räknar med att dra in 714 miljoner kronor vid årets slut.

På kostnadssidan utgör personalen den absolut största posten på 83 procent av budgeten.

– Det är tillfredsställande att våra prognoser och utfall sammanfaller med vår budget. Delårsrapporten är i linje med vad våra månadsrapporter har visat under första halvåret. Vi kommer nu att fortsätta effektiviseringsarbetet med processutveckling och systemstödssatsningar inom IT-området, säger Enrique Arias, förvaltningsdirektör på Läkemedelsverket, i ett pressmeddelande.

Läkemedelsverket har lämnat förslag till socialdepartementet om nya avgiftsnivåer för nästa år. Läkemedelsverket är till stor del avgiftsfinansierat.

CHARLOTTA KJELLBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev