Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag10.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Landsting hotar att dra in semestrar under strejken

Publicerad: 18 April 2008, 12:00

Flera landsting har hotat medarbetare med indragna semestrar om Vårdförbundets varsel träder i kraft. Medan Vårdförbundet anser att detta inte är juridiskt möjligt, anser Sveriges Kommuner och Landsting att arbetsgivarna är i sin fulla rätt att dra tillbaka beviljad semester.


På flera håll i landet har arbetsgivare som berörs av Vårdförbundets varsel flaggat för att man kan komma att dra in semestrar för medarbetare om strejken bryter ut.

– Också kollegor i andra yrkesgrupper och i andra verksamheter drabbas, till exempel genom att behöva jobba övertid eller ställa in semestrar, säger till exempel Berit Fredricsson, chef för division primärvård i Landstinget Gävleborg, i ett pressmeddelande.

Men när det gäller semestrar är det enligt Vårdförbundet helt klart att arbetsgivaren inte har rätt att ändra fattade beslut med hänvisning till strejken.

– Har man fått ett skriftligt beslut om att man beviljats semester så kan inte arbetsgivaren ensidigt ändra på det. Det har prövats i Arbetsdomstolen. Skulle en arbetsgivare hävda att man har rätt att dra in semester, med hänvisning till en extrem situation, så måste det i så fall verifieras av AD och ingen har dragit en sådan fråga dit,  säger Vårdförbundets chefsförhandlare Margareta Öhberg.

Staffan Löwenborg, förhandlingschef hos Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, säger att parterna uppenbarligen har olika syn på rätten att dra in semester.

– Semesterplaneringen faller om det blir en konflikt. Den AD-dom som Vårdförbundet hänvisar till är inte relevant, den handlar inte om en konfliktsituation. Det blir en tvistefråga mellan oss och Vårdförbundet.

När det gäller övertid handlar det i många fall om komplicerade gränsdragningar, konstaterar Margareta Öhberg.

- Om de allra sjukaste patienterna samlas på en avdelning kan det finnas behov av övertid för att klara omhändertagandet. Men om vi får signaler om att arbetsgivaren använder övertid som ett sätt att kringå varslet, till exempel genom att ta in patienter som man inte behövt ta in, så har vi möjlighet att lägga så kallade repressalievarsel, alltså att utöka varslet.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev