Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Landsting i tvist om fruktkorgar

Publicerad: 29 februari 2008, 14:12

Landstinget i Värmland har ingen kontroll över sina fruktkorgar. Det anser Fruktbudet i Örebro AB som nu hotar att stämma landstinget för avtalsbrott.


Äppelkriget i Värmland startade förra året när Fruktbudet i Örebro AB vann upphandlingen om fruktleveranser till landstinget. Ett treårigt avtal tecknades, men nu visar det sig att majoriteten av landstingets enheter från Torsby till Karlstad gång på gång köper in äpplen och bananer från andra leverantörer. Bara var femte fruktkorg köps in från rätt leverantör, alltså Fruktbudet AB.

 Detta har upprepats så många gånger att det inte går att förklara med att vårdenheterna ville provsmaka frukten från andra företag. Därför anser Fruktbudet AB att landstinget gör sig skyldigt till avtalsbrott.

 I ett brev till Landstinget i Värmland föreslår fruktföretagets advokat att parterna träffas och kommer överens om ett skadestånd. Dessutom är det landstingets ansvar att se till att upphandlade avtal följs internt. Om inte fruktanarkin slutar, ser sig Fruktbudet AB tvingat att stämma landstinget för avtalsbrott.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev