Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Landsting köper in OS-sändningar

Publicerad: 11 februari 2014, 10:00

Sörmlänningar i patientsängen riskerade att missa den gångna helgens silvermedaljer. Men nu blir det OS-sändningar på sjukhusen.


Från många håll i landet har det under den senaste veckan kommit rapporter om människor på äldreboenden och sjukhus som inte kan följa sändningarna från vinter-OS i Sotji. Dit hör de patienter som har varit för sjuka för att lämna de sörmländska sjukhusen i Katrineholm, Eskilstuna och Nyköping, men tillräckligt pigga för att mäkta med att titta på lite curling och skidskytte.

Nu ska det tv-mässiga vara ordnat och enligt ett pressmeddelande från Landstinget Sörmland öppnas sändningar från TV3 och därmed från OS på sjukhusen under onsdagen.

­– Det kommer mycket önskemål, naturligtvis, från anhöriga och patienter. Och tyvärr har ju inte vår public service fixat de här sändningarna, säger Åke Widholm, produktansvarig vid landstingets FM-enhet, som bland annat ansvarar för servicetjänster.

Exakt hur mycket sändningarna kostar landstinget vet han inte. Kostnaden per tv och månad blir 28 kronor och avtalet löper på i sex månader.

Lisa Blohm

Chefredaktör och ansvarig utgivare

lisa.blohm@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev