Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Landsting öppnar mottagning trots protester

Publicerad: 28 februari 2014, 11:10

Läkarmottagningen på Vemdalsskalet, som siktar in sig på skidturister, har nu öppnat portarna trots protester från privatvården i Jämtland.


Jämtlands läns landstings nya mottagning har sina lokaler på ett hotell på Vemdalsskalet. Där ska det finnas en läkare och en sjuksköterska sex dagar i veckan. En timme på morgonen och en på eftermiddagen är det så kallad öppen mottagning.

Nya verksamheten vänder sig både till de som bor i området och till turister.

– Det känns jätteroligt att landstinget nu kan erbjuda service direkt på plats här på Skalet. Händer det något har det blivit enklare att få hjälp snabbt, säger enhetschefen Maria Carlund i ett pressmeddelande från landstinget.

Men alla är nog inte lika glada. När landstingets planer blev kända gick det privata vårdföretaget Fjällhälsan in med en anmälan om osund konkurrens till Konkurrensverket. Verksamhetschef Annika Cederlund tycker att landstinget plockar russinen ur kakan genom att satsa på de ofta lönsamma skidturisterna och att det kan leda till konkurs för Fjällhälsan som finns i huvudorten Hede och sedan i december 2013 även i Vemdalen by.

Men Konkurrensverket prövade inte anmälan eftersom myndigheten väljer ut ärenden som kan bli vägledande. Och så stor betydelse bedömdes inte konkurrensen i fjällvärlden ha.

VIVIANNE SPRENGEL

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev