Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Landsting tar strid för upphandling av beroendevård

Publicerad: 2 december 2008, 10:48

I fredags underkände länsrätten en upphandling av beroendevård i Stockholms läns landsting. Nu begär landstinget att fallet provas i nästa instans.


– Vi tänker begära prövningstillstånd i kammarrätten eftersom vi anser att detta är principiellt viktigt, säger Birgitta Rydberg (fp), biträdande sjukvårdslandstingsråd i Stockholm.

Det var i fredags, den 28 november, som länsrätten i Stockholm meddelade att vinnaren i upphandlingen av beroendevård i Stockholms läns landsting, Carema, skulle uteslutas eftersom företaget saknade verksamhetschef för beroendevård när anbudet lämnades in. Därmed skulle i stället Maria Beroendecentrum AB få driva verksamheten vidare. Maria Beroendecentrum har tidigare uppmärksammats sedan det visat sig att de fem huvudägarna i bolaget fått 8 miljoner kronor var i utdelning 2007.

Birgitta Rydberg, som i fredags var osäker på hur Stockholms läns landsting ska gå vidare i ärendet, har nu bestämt att landstinget ska söka prövningstillstånd.

– Våra jurister har undersökt det, och även om Carema inte hade någon anställd verksamhetschef så hade de ett avtal med en person som skulle tillträda om de vann upphandlingen, säger Birgitta Rydberg.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev