Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Landstinget Halland kapar kön

Publicerad: 17 oktober 2005, 14:45

Alla patienter i Landstinget Halland som har väntat mer än tre månader på specialistvård ska erbjudas behandling i en ny miljonsatsning.


Ett speciellt erbjudande kommer att gå ut till alla patienter som väntat över tre månader på besök eller behandling i specialistvården, där de erbjuds vård så snart som möjligt. Landstingsledningen tänker använda en del av landstingets vinst för att betala vård på andra håll i landet eller på privata kliniker.

- Tack vare ett mycket gott arbete som givit oss en ekonomi i balans och bättre resultat i vår finansförvaltning, har Landstinget Halland nu utrymme att göra en specialsatsning för att få bort "puckeln" av patienter som väntar på ett besök eller ett ingrepp, säger landstingsstyrelsens ordförande Mats Eriksson (m) i ett pressmeddelande.

- Det här är en engångssatsning, och när den väl är genomförd ska våra verksamheter ha goda möjligheter att se till att det inte uppstår väntetider och köer på nytt, säger Dan Skantz (s), landstingsstyrelsens andre vice ordförande.

Från och med 1 november, när vårdgarantin införs, ska det inte finnas väntelistor för de patienter som behöver besök eller behandling inom specialistsjukvården. De ska istället omgående sättas upp på en planeringslista, för vård inom tre månader. Och om väntan beräknas bli längre än så, ska man erbjudas vård på annat håll.

Cecilia Bohlin

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev