Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Landstinget ställer krav på Karolinskas styrelse

Publicerad: 17 mars 2017, 12:43

Efter de mycket låga förtroendesiffrorna för Karolinskas ledning vill nu landstinget att sjukhusets styrelse tar tag i situationen.


Ämnen i artikeln:

Karolinska universitetssjukhusetVårdkrisenStockholms läns landsting

Macchiariniskandalen, kritiken mot NKS-projektet och vårdkrisen. Karolinska universitetssjukhuset har under den senaste tiden prövats hårt och i Läkarföreningens arbetsmiljöenkät, som besvarats av över 1 500 läkare vid sjukhuset, svarade 59 procent att de inte har förtroende för sjukhusdirektör Melvin Samsom. I sjukhusets egen arbetsmiljöenkät fanns frågor om sjukhusledningen inte med.

Trots det säger sjukvårdslandstingsrådet Anna Starbrink (L) i en intervju att hon fortfarande har förtroende för sjukhusledningen, som enligt henne har ett svårt jobb. Ett jobb hon däremot inte anser att sjukhusledningen klarar av på egen hand.

– Nu har det uppstått en olycklig situation där ledningen behöver stöttas för att fungera bra. Då måste styrelsen för sjukhuset kliva fram bättre. Den måste vara mycket mera synlig och engagera sig i att lösa det här uppkomna läget, säger Anna Starbrink till Svenska Dagbladet.

Anders Ekblom, styrelseordförande Karolinska universitetssjukhusets styrelse, skriver i ett pressmeddelande att ”styrelsen har varit delaktig och står helt bakom de gemensamma beslut som har tagits om hur Karolinska universitetssjukhuset ska genomföra det nya uppdraget”.

Han skriver vidare att styrelsen har ”full förståelse för att medarbetarna är i en fas med många utmaningar” och att alla medarbetargruppers åsikter, oro och farhågor är viktiga och ska hanteras i dialog med chefer på alla nivåer.

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News