lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Landstinget vill filma på akuten

Publicerad: 5 oktober 2012, 09:04

Var femte landstingsanställd i Blekinge hade utsatts för hot eller våld.

Foto: Photos.com

Efter hot mot personalen vill Landstinget Blekinge sätta upp kameror på akuten. Länsstyrelsen säger ja – men bilderna får inte sparas. Landstinget överklagar.


Länsstyrelsen ger tillstånd att övervaka akutmottagningens väntrum med kameror, skriver nyhetssajten BLT/Sydöstran. Men att lagra bilderna i upp till 30 dagar, som landstinget vill, går inte för sig.

Förvaltningschefen Bengt Wittesjö som överklagat länsstyrelsens beslut tycker att personalens trygghet är viktigare än inskränkningar i den personliga integriteten.

– Det är också av största vikt att vi mot bakgrund av inträffade hot och våldsincidenter bistår polismyndigheten med bästa möjliga utredningsmaterial, säger han till BLT.

Landstinget ska även utbilda personalen i att bemöta hot och våld. Utbildningen startar nästa år på de mest utsatta avdelningarna.

En enkät 2010 visade att 22 procent, alltså en femtedel av personalen i landstinget i Blekinge, utsatts för hot och våld. Värst är det för personalen på akuten och den psykiatriska akutavdelningen, skriver tidningen.

ANNA ROSENGREN

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev