Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag10.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Landstingsanställda minst nöjda med jobbet och chefen

Publicerad: 12 Juli 2007, 09:23

Landstingsanställda är mindre nöjda med sitt jobb än anställda inom privat och kommunal sektor. Det visar en ny undersökning. Tuffa besparingar i flera landsting kan ligga bakom resultatet, tror SKL.


Svenskt Kvalitetsindex, SKI, genomför varje år en medarbetarstudie. Årets undersökning visar att personalen inom landstingen är mindre nöjda med sin arbetssituation och sin arbetsgivare än andra grupper på arbetsmarknaden.
Om man istället för sektorer tittat på branscher placerar sig också medarbetare inom vård och omsorg långt ner på listan, bara anställda inom kommunikationer är mindre nöjda.
Möjligheterna till utveckling, både yrkesmässigt och personligt, får låga betyg av anställda inom vård och omsorg. Ledningen och den närmaste chefen får också betydligt lägre betyg än av medarbetarna inom andra näringsgrenar.

– Resultaten för landstingen och vård och omsorg är naturligtvis bekymmersamma, samtidigt som det är glädjande att kommunerna fått så bra resultat, säger Håkan Sörman, vd på Sveriges Kommuner och Landsting, i en kommentar.
Att medarbetarna inom landstingen inte ökat sin nöjdhetsgrad i samma takt som anställda inom andra sektorer kan tyda på att det finns en frustration bland de landstingsanställda eftersom efterfrågan överstiger resurserna och man inte kan leva upp till förväntningarna, menar SKL. Att flera landsting nyligen genomfört tuffa besparingar och att medföljande omställningar kan vara påfrestande för personalen tror man också spelar in.
– Våra medlemmar strävar alltid efter att medarbetarna ska känna engagemang och delaktighet på sina jobb. Utmaningen är att förbättra bilden av att arbeta i kommuner och landsting. Det är avgörande för att vi ska klara framtidens rekryteringar. En nyckelfaktor är att kommuner och landsting satsar på ett allt bättre ledarskap i organisationerna, säger Håkan Sörman.

Enligt undersökningen är just ledningens förmåga att kommunicera med personalen och inte minst den närmaste chefens förmåga att sätta tydliga mål och ge återkoppling viktiga faktorer för att medarbetarna ska vara nöjda. Lönen hamnar däremot långt ner på listan.
Resultaten bygger på närmare 5000 telefonintervjuer utförda i maj och juni i år med ett statistiskt urval av svenskar i åldrarna 18-70 år.

Läs mer på SKI:s hemsida

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev