onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Landstingsdirektören i Stockholm slutar

Publicerad: 30 november 2006, 12:46

Sören Olofsson, landstingsdirektör i Stockholms läns landsting, lämnar sin post. Han har träffat en överenskommelse med finanslandstingsrådet Chris Heister (m).


Sören Olofsson och Chris Heister är, enligt ett pressmeddelande, eniga om att  detta är en lösning som skapar de bästa förutsättningarna för bägge parter .

- Jag har arbetat oerhört intensivt under mina fem år som landstingsdirektör och ser nu fram emot att ägna mig åt andra uppgifter i gränslandet mellan näringsliv och offentlig sektor, säger Sören Olofsson.

Chris Heister pekar på att landstinget de senaste åren haft en central styrning men att den nya borgerliga majoriteten nu ska skapa en mer decentraliserad organisation.

Sören Olofsson lämnar sin tjänst vid årsskiftet.

Socialdemokraterna ser uppgörelsen mellan Chris Heister och Sören Olofsson som en politisk markering från den borgerliga majoriteten i Stockholms läns landsting

- Påskinandet av att beslutet skulle vara en gemensam överenskommelse mellan Sören Olofsson och den politiska landstingsledningen saknar all trovärdighet. Så sent som i en intervju för några veckor sedan i Dagens Medicin utryckte Sören Olofsson sin uttalade vilja att få fortsätta sitt framgångsrika arbete som landstingets högste tjänsteman, uttalar sig det socialdemokratiska oppositionsonsrådet Ingela Nylund Watz i ett pressmeddelande och fortsätter:

- Det är både förvånande och upprörande att den borgerliga landstingsledningen agerar på det här sättet mot en erkänt kompetent och duglig ämbetsman. Den borgerliga kritiken på riksnivå om att ämbetsmän ska värderas utifrån förtjänst och skicklighet klingar falskt när man på landstingsnivå väljer att i stället göra politiska avvägningar.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev