fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Landstingsdirektörens fru fick chefsjobb

Publicerad: 11 januari 2016, 13:15

Äkta paret Toivo Heinsoo och Lena Furmark, här på Dagens Medicins 20-årsjubileum.

Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån

Att anställa landstingsdirektörens fru är inte nepotism, enligt hälso- och sjukvårdsdirektören i Stockholms läns landsting.

Ämnen i artikeln:

Stockholms läns landsting

Lena Furmark, som bland annat varit statssekreterare i Alliansregeringen är gift med landstingsdirektören i Stockholms läns landsting, Toivo Heinsoo.

När landstingets hälso- och sjukvårdsförvaltning i höstas sökte nya avdelningschefer sökte – och fick -Lena Furmark ett av jobben.

Några hänsyn till släktskapet med landstingets högste tjänsteman har inte tagits, enligt hälso- och sjukvårdsdirektör Barbro Naroskyin.

– Hon har anställts på egna meriter utifrån en kravspecifikation som jag satt samman tillsammans med facken. Visst har jag tänkt på att det finns en koppling mellan henne och landstingsdirektören, men det är ingenting som jag tagit hänsyn till vid anställningen, det är inte relevant, säger hon till Dagens Medicin.

Lena Furmark var politiskt sakkunnig och statssekreterare hos socialministern Göran Hägglund, KD. Sedan årsskiftet arbetar hon nu som chef för avdelningen e-hälsa och strategisk it, där hon är direkt underställd hälso- och sjukvårdsdirektören.

– Hon rapporterar till mig och kommer inte att sitta i samma ledningsgrupp som landstingsdirektören, säger Barbro Naroskyin.

Relaterat material

SLL möblerar om bland cheferna

MIA WÄRNGÅRD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev