Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Landstingskansli skakas av konflikt om surströmming

Publicerad: 26 augusti 2009, 11:45

En anställd vid landstingskansliet i Uppsala har stängts av från sitt arbete. Själv hävdar han att det beror på – surströmming.


Mannen har jobbat för Landstinget i Uppsala län sedan 1980-talet och har en central roll i arbetet med budgeten, enligt Upsala Nya Tidning. Nu har han stängts av från sin tjänst.

Enligt mannen själv beror konflikten på att han skickade ett e-postmeddelande där han bjöd in kollegerna till en surströmmingslunch på arbetstid. Efter att ha läxats upp av landstingets ekonomidirektör Bo Carlbark skickade han ut ett nytt mejl där han förklarade att han ansågs ha överskridit sina befogenheter. Det var inte populärt.

– Jag blev inkallad till personalchefen och ekonomidirektören, som sade att ”detta var droppen som fick bägaren att rinna över”. Jag fick fem minuter på mig att packa ihop mina saker. Jag uppmanades att säga upp mig själv för att ”rädda ansiktet”, säger mannen till Upsala Nya Tidning.

Bo Carlbark vill egentligen inte kommentera ärendet men uppger ändå att avstängningen inte har något med surströmmingen att göra. Nu ska landstinget och mannens fackförbund inleda förhandlingar.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev