Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Landstingspolitiker anklagas för att spara för långsamt

Publicerad: 5 maj 2009, 11:16

Landstingspolitiker anklagas för att spara för långsamt

Foto: Bernth Johnson (s).

Revisorernas ordförande i Landstinget Blekinge kritiserar den politiska majoriteten för att vara för flat när det gäller besparingar.


Ledningen för Landstinget Blekinge har fattat beslut om att göra sig av med 400 anställda för att sänka kostnaderna. De planerade besparingarna har lett till omfattande protester och är fortfarande inte genomförda.

Nu anklagar ordföranden för landstingets revisorer majoriteten för att agera för långsamt.

– Hela tiden lämnar sjukhusledningen och verksamhetscheferna förslag, men politikerna vågar inte fatta beslut. De klarar inte pressen från opinionen och media, säger Karl-Gustaf Johansson (m) till tidningen Sydöstran.

Själv befarar han att skattesatsen kanske måste höjas med upp till en krona för att landstinget ska få ordning på ekonomin.

Landstingsstyrelsens ordförande Bernth Johnson (s) utesluter inte en skattehöjning men vill helst ha ekonomisk hjälp från staten. Kritiken om att majoriteten är för försiktig med besparingarna avfärdar han.

– Vi har en demokrati och även om en del kan tycka att åtgärderna görs för sakta så är det nog många inom vården som tycker tvärtom.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev