Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Landstingspolitiker i Örebro utsatta för skadegörelse

Publicerad: 20 oktober 2008, 09:58

Två Sverigedemokrater i Örebro har utsatts för skadegörelse under natten. Båda arbetar politiskt i Örebro läns landsting.


Jonas Millard är ordinarie ledamot i landstingsfullmäktige i Örebro läns landsting. När han kom hem från jobbet i morse hade någon slagit sönder en fönsterruta i hans ytterdörr.

Under den krossade rutan fanns texten ”Hoppa av SD Millard/Antifa Örebro”.

– Jag förstår att människor inte håller med oss och vår politik. Men jag har ingen som helst sympati för att de begår terrorhandlingar mot människor, säger Jonas Millard till Nerikes Allehanda.

Jonas Millards partikamrat Robert Boström är anställd som politisk sekreterare i Örebro läns landsting. På porten till hans hus har någon skrivit ”Robert Boström nassesvin/Antifa Örebro” under natten.

Hittills har ingen person eller grupp gått ut och tagit på sig ansvaret för skadegörelsen mot de två Sverigedemokraterna. I andra sammanhang har förkortningen Antifa använts av Antifascistisk aktion. Det är ett löst sammanhållet nätverk som har gjort sig känt för att bekämpa högerextremister med olagliga och våldsamma metoder.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev