Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Landstingspolitiker jämför sjukhusbroschyr med Pravda

Publicerad: 14 september 2010, 13:11

Val 2010 En broschyr om Kiruna sjukhus får en moderat politiker att jämföra Norrbottens läns landsting med Sovjetunionen.


Den häftiga kritiken kommer från Hans Swedell (M), ledamot i landstingsstyrelsen och landstingsfullmäktige. Han är upprörd över att den rödgröna majoriteten i Norrbotten har satsat mer än 50 000 kronor av landstingets pengar på att trycka och dela ut en broschyr där verksamheten vid landstingsdrivna Kiruna sjukhus beskrivs i positiva ordalag.

– Jag brukar aldrig använda svordomar, men jag säger en sak: Fy fan för att använda tjänstemän och skattemedel för att trycka upp en propaganda i politiskt syfte nio dagar före valet. Det här liknar mer Pravda i Sovjet där man kan kommendera tjänstemän att skriva artiklar och tidningar i ett politiskt syfte, säger Hans Swedell till Sveriges Radio Norrbotten.

Landstingsrådet Britt Westerlund (S) förnekar att majoriteten försöker plocka politiska poäng med broschyren. Enligt henne är syftet att bemöta felaktiga nedläggningsrykten om sjukhuset.

– Det här är kalla fakta. Sådan information måste landstinget stå för, säger hon till Sveriges Radio Norrbotten.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev