Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Landstingspolitiker kartlägger mediekontakter

Publicerad: 17 mars 2008, 13:26

Socialdemokraterna i Stockholms läns landsting har kartlagt vilka kontakter de anställda inom landstingets förvaltning haft med media.


Anledningen till kartläggningen ska ha varit att kontrollera om förvaltningen motarbetar socialdemokraterna, skriver Expressen.

Upprinnelsen ska ha varit den turbulens som uppstod då det framkommit att socialdemokraterna polisanmält en förvaltningschef för att ha ändrat i ett dokument på landstingets hemsida (klicka här för tidigare artikel).

Turerna kring detta fick den socialdemokratiska landstingsrådssekreteraren Magnus Ljungkvist att misstänka att partiet var motarbetat av landstingets förvaltning. Därför bestämdes att en kartläggning skulle genomföras över vilka kontakter med medierna som förvaltningen haft.

– Det var chockartat att en oberoende förvaltning agerar mot ett politiskt parti. Annars skulle jag inte ha gjort det här, säger han till Expressen.

Catharina Elmsäter-Svärd, moderat finanslandstingsråd, blir upprörd över socialdemokraternas kartläggning.

– Det är helt oacceptabelt och ett sätt att försöka kringgå den grundlagsskyddade meddelarfriheten, säger hon till tidningen.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev