Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Landstingsråd från Miljöpartiet hyllar Sverigedemokraterna

Publicerad: 28 september 2010, 12:47

Landstingsråd från Miljöpartiet hyllar Sverigedemokraterna

Foto: Ann Hellenborg.

Val 2010 Miljöpartiets landstingsråd i Kalmar är i blåsväder efter att ha berömt Sverigedemokraterna på sin blogg.


”Heja alla Sverigedemokrater. Kan bara gratulera till att ni pratar ett språk som vanliga människor begriper.” ”I den bästa av världar har ert lyckade valresultat gett andra politiker en käftsmäll. Ni har förstått vilka frågor som är prio i det verkliga livet”. Så skrev landstingsrådet Ann Hellenborg (MP) i ett blogginlägg den 24 september.

Utspelet har väckt starka känslor inom Miljöpartiet.

– De åsikter Ann Hellenborg står för är så långt ifrån vår politik som man kan komma. Hennes åsikter har ingenting med Miljöpartiets politik att göra, säger Jessica Rydell, ordförande för Miljöpartiet i Kalmar, till tidningen Barometern.

Ann Hellenborg bemöter kritiken i ett nytt blogginlägg med rubriken ”Sverigedemokratfobi”. Hon skriver att Sverigedemokraterna står för ”omänskliga åsikter”, men står fast vid åsikten att partiet gjorde rätt som lyfte fram invandringen, äldreomsorgen och skolan under valrörelsen.

Det här är inte första gången som Ann Hellenborg och Jessica Rydell är i öppen konflikt. Jessica Rydell har varit politisk sekreterare under den gångna mandatperioden men petade Ann Hellenborg som toppkandidat inför landstingsvalet. Ann Hellenborg svarade med att gå ut och anklaga Jessica Rydell för att bedriva sin valkampanj på betald arbetstid.

Vem av de två som får uppdraget som landstingsråd är fortfarande oklart.

Läs bloggen:

”Maskrosann's Blog” (extern länk)

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev