Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Långa väntetider på utskrift anmäls till Socialstyrelsen

Publicerad: 21 december 2009, 13:20

Landstinget Gävleborgs neddragning av antalet läkarsekreterare anmäls till Socialstyrelsen. Samtidigt beordras de som har jobbet kvar att arbeta övertid.


Bakom anmälan till Socialstyrelsen står läkaren Staffan Westerlund vid Hudiksvalls hälsocentral. Han har reagerat på att läkarna i genomsnitt får vänta i 13 dagar på att få sina diktat utskrivna.

– Det kan ju var och en förstå att när vi får vänta så länge på att våra möten med patienter dokumenteras hotas patientsäkerheten. Det kan bli fel i bedömningarna, helt enkelt, säger Staffan Westerlund till Sveriges Radio Gävleborg.

Dagens Medicin rapporterade om arbetssituationen för läkarsekreterarna i förra veckan. Bakgrunden är att Landstinget Gävleborg organiserar om och drar ned på den verksamhetsnära administrationen.

För att få ned väntetiderna har landstinget tvingats backa och ta in ett tiotal extra läkarsekreterare tillfälligt. Dessutom har den ordinarie personalen fått order om att arbeta övertid.

Trots det står Kenth Larsson, förvaltningschef för landstingets lednings- och verksamhetsstöd, fast vid att neddragningen är rätt väg att gå.

– Den nya organisationen har ännu inte hunnit sätta sig. Jag tror att den kommer att fungera efter en inkörningsperiod, säger han till Sveriges Radio Gävleborg.

Läs även:

Besparingar i Gävleborg slår hårt mot läkarsekreterare

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev