Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Längre tid än väntat för att tillsätta specialistapotekare

Publicerad: 10 augusti 2010, 09:48

Tillsättningen av specialistapotekare har tagit längre tid än vad det var tänkt.


I våras presenterade Apoteket AB de nya karriärvägarna inom koncernen: basapotekare, specialistapotekare och i topp terapiområdesexpert.

Johan Hultén, chef för kunskapsstöd inom Apoteket AB, säger att man hade hoppats att ”vara där redan”, men att rekryteringen tagit längre tid än väntat.

– Terapiområdesexperterna är snart på plats och under hösten kommer även specialistapotekarna att vara det. Det tror jag är ett realistiskt mål.

Specialistapotekarna, som ska vara en regional toppkompetens, rekryteras internt eller externt beroende på hur tillgången på personal ser ut i regionen och det är regionchefen som tillsätter tjänsterna.

När det gäller Apoteket Konsument finns det 13 regioner och Johan Hultén berättar att tanken är att det ska finnas 2–3 specialistapotekare i varje region.

– På vissa orter är det stor konkurrens från andra apotekskedjor. Apoteket AB har förlorat personal och vi har behövt fylla på. Men det ser hemskt olika ut från region till region, säger Johan Hultén.

När Apoteket AB öppnade i Valbo i Gävle kommun i slutet av juni meddelade man att en av de tre apotekare som anställts var specialistapotekare.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev