Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Länsrätten stoppar journalsystem

Publicerad: 7 januari 2008, 10:29

Stockholms läns landsting har börjat införa journalsystemet Take Care inom geriatrik och psykiatri. Men nu stoppar länsrätten införandet eftersom det inte föregåtts av någon upphandling.


Take Care används sedan tidigare vid Karolinska universitetssjukhuset och tanken var att sprida det vidare till geriatrik, psykiatri och primärvård. I ett interimistiskt beslut har länsrätten nu beslutat att Stockholms läns landsting tills vidare måste stoppa införandet, eftersom det inte föregåtts av någon upphandling.

Det är programvaruföretaget Lorensbergs Communication AB med säte i Göteborg som har överklagat landstingets planer för Take Care. Enligt ett pressmeddelande från Lorensbergs Communication AB har landstinget tidigare aviserat att journalsystemet skulle upphandlas, men när detta inte skedde valde företaget att anmäla landstinget till länsrätten.

Enligt Bill Eriksson, kommunikationschef inom Stockholms läns sjukvårdsområde, är det i nuläget omöjligt att säga vilka konsekvenser länsrättens beslut kommer att få för Stockholms läns landsting.

– Vi har inte läst länsrättens motivering ännu. Först när vi analyserat den kan vi veta vilka konsekvenserna blir, säger Bill Eriksson.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev