Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Lars-Erik Holm slutar

Publicerad: 24 februari 2015, 14:40

Socialstyrelsens generaldirektör Lars-Erik Holm slutar. Han har bett att få lämna sitt uppdrag den första oktober.


I november 2013 fick Lars-Erik Holm sitt förordnande förlängt av regeringen till den sista mars 2016. Men så länge blir han inte kvar. De anställda på Socialstyrelsen har informerats om att han avser att lämna sitt uppdrag i förtid. Lars-Erik Holm har därför lämnat in en formell ansökan till regeringen om att få lämna uppdraget som generaldirektör för Socialstyrelsen den första oktober. Ett beslut som han säger är hans eget.

– Jag känner att det är rätt läge. Om jag hade stannat kvar tills mitt förordnande gått ut hade det funnits en risk att jag blivit en ”lame duck”, säger Lars-Erik Holm till Dagens Medicin.

Han blev generaldirektör på Socialstyrelsen 2008 efter att tidigare ha varit generaldirektör på Statens strålskyddsinstitut. På frågan om vad han är mest nöjd med under åren på Socialstyrelsen har han ett tydligt svar.

– Att Socialstyrelsen har satt frågan om ojämlik vård på agendan. När vi började prata om den ojämlika vården var det en fråga som inte var så mycket på tapeten, säger han.

Vad han ska göra efter den första oktober har han inte hunnit fundera så mycket på än.

– Jag ser fram emot att få tid för egen verksamhet. Jag älskar att resa och jag kommer kanske att gå någon språkkurs, säger Lars-Erik Holm, som fyller 65 år i april nästa år.

SAMUEL ÅSGÅRD

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev