Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Lars Helldin fortsätter leda sjukhusen i NU-sjukvården

Publicerad: 29 juni 2011, 08:23

Psykiatern Lars Helldin blir ny ordinarie sjukhusdirektör i NU-sjukvården. Nu vill han ta vara på ”medarbetarnas kreativitet” för att utveckla verksamheten.


Lars Helldin har varit tillförordnad sjukhusdirektör sedan i januari, när den kritiserade företrädaren Sten Axelsson gick vidare till ett nytt uppdrag.

Nu står det klart att han får fortsatt förtroende för att leda sjukhusen i Trollhättan, Uddevalla, Lysekil, Strömstad och Dalsland.

– De här månaderna som tillförordnad sjukhusdirektör har varit mycket stimulerande. Tillgängligheten och produktionen har ökat men den stora utmaningen nu ligger i fortsatt kostnadskontroll. Jag upplever också att vi nu mer och mer inom NU-sjukvården kan fokusera på vårdens innehåll, och jag vill bland annat jobba med att stimulera medarbetarnas kreativitet i hur vården ska bedrivas utifrån de ramar vi har, säger Lars Helldin i ett pressmeddelande.

Lars Helldin var tidigare områdeschef för psykiatrin i NU-sjukvården. Formellt tillträder han som ordinarie sjukhusdirektör den 1 juli.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News