Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Läs onkologichefens mail

Publicerad: 11 februari 2009, 14:27

Här är de mejl som Harald Blegen, verksamhetschef på Radiumhemmet vid Karolinska universitetssjukhuset i Solna, skickade till tre av sina anställda professorer som skrivit under ett brev om att den nya chefen för cancervården i länet måste vara specialist inom onkologi.


Till Sten Nilsson den 28 oktober 2008

Hej Sten

Jag blev i går uppkallad till divisionschefen Anders Thulin som presenterade ett brev som ledningsgruppen för Institutionen onkologi och patologi författat. Till min store besvikelse så jag att du deltagit i författandet av detta brev.

Brevet handlar i sin helhet om en förtalskampanj mot mig, divisionsledningen och delvis även divisionsprefekten. Sjukhusledningen är mycket upprörda över detta beteendet! Tyvärr finns även ett par andre medarbetare från Radiumhemmet med på listan. Eftersom du i detta brev skriver under på min inkompetens som chef för onkologiska kliniken måste du med omedelbar verkan i egenskap av min underställda medarbetare fundera över dina funktioner vid kliniken. I första hand gäller det naturligvis din ställning som överläkare vid Uro- sektionen.

 Den tilltänkta positionen i advisory board som jag pratade med dig om är naturligtvis utesluten.

 Jag ber en stilla bön för dig, vi syndar alla i bland.
 Gud vare med dig

 Med vänlig hälsning

 Harald Blegen. MD, PhD
 Tf Verksamhetschef
 Onkologiska kliniken, P1:01
 Karolinska Universitetssjukhuset, Solna

Till Rolf Lewensohn den 28 oktober 2008

Hej Rolf

Jag blev i går uppkallad till divisionschefen Anders Thulin som presenterade ett brev som ledningsgruppen för Institutionen onkologi och patologi författat. Till min store besvikelse så jag att du deltagit i författandet av detta brev.

Detta skriver jag eftersom jag sätt dig som en hörnpelare för klinikens forsknings och utvecklingsarbete i och med att du byggt upp KBC.

Brevet handlar i sin helhet om en förtalskampanj mot mig, divisionsledningen och delvis även divisionsprefekten. Sjukhusledningen är mycket upprörda över detta beteendet! Tyvärr finns även ett par andre medarbetare från Radiumhemmet med på listan. Eftersom du i detta brev skriver under på min inkompetens som chef för onkologiska kliniken måste du med omedelbar verkan i egenskap av min underställd medarbetare fundera över dina funktioner vid kliniken. I första hand gäller det naturligvis din ställning som överläkare vid HHH sektionen där jag ju för närvarande också är din sektionschef. Den tilltänkta positionen i advisory board som jag pratade med dig om är naturligtvis utesluten. Jag kommer även att se över din schemaläggning vid sektionen och hur arbetet med ett Lungonkologiskt centrum kan drivas vidare. Jag kommer att kontakta Karl Tryggvasson om framtiden för KBC i ett translationellt forskningsperpektiv och om/hur KBC kan anpassas till den högklassiga biomicsatsningen som planeras vid KI.

Jag vet tyvärr inte i dag om NN (namn borttaget av Dagens Medicin) kommer att tacka ja till överläkartjänsten vid HHH sektionen men om så inte blir fallet är vi snart i behov av att täcka hans tjänstgöring för att kunna ta hand om våra lungcancerpatienter på bästa sätt.

 Med vänlig hälsning

 Harald Blegen

Till Jonas Bergh den 28 oktober 2008

Hej Jonas

Jag blev i går uppkallad till divisionschefen Anders Thulin som presenterade ett brev som ledningsgruppen för Institutionen onkologi och patologi författat. Till min store besvikelse så jag att du deltagit i författandet av detta brev. Detta skriver jag eftersom jag sätt dig som en hörnpelare i mitt brinnande intresse att förbättra arbetsmiljön för våra anställda, förtydliga klinikens forsknings och utvecklingsarbete men framför allt förbättra omhändertagandet av våra cancerpatienter.

Brevet handlar i sin helhet om en förtalskampanj mot mig, divisionsledningen och delvis även divisionsprefekten. Sjukhusledningen är mycket upprörda över detta beteendet! Tyvärr finns även ett par andre medarbetare från Radiumhemmet med på listan. Eftersom du i detta brev skriver under på min inkompetens som chef för onkologiska kliniken måste du med omedelbar verkan fundera över dina funktioner vid kliniken. I första hand gäller det naturligvis din ställning som scientific director med därtill hörande lönetillägg, din medverkan i klinikledningen samt den tilltänkta positionen i advisory board och FoUU gruppen vid kliniken. Jag kommer även att se över din funktion i protokollkommiteen.

 Din förfrågan om KPE löser jag separat.

Med vänlig hälsning

 Harald Blegen

Relaterat material

Chefskonflikt på Karolinska

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev