Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Läsarna tycker till om Dagens Medicin

Publicerad: 16 oktober 2014, 14:17

Vi bad våra läsare berätta vilken betydelse vår sjukvårdsbevakning har för dem. Här är några av svaren.


”DM representerar en påläst och nyfiken journalistik, detta utan att bli alltför gnälliga!”

Lennart Philipson, forskningsdirektör

”Dagens Medicin har många gånger beskrivit vad som händer i min egen organisation – en källa till kunskap och information ofta snabbare än i den egna organisationen.”

Håkan Nordgren, läkare och konsult

”Ni får torr och tråkig information att mutera så att den går att förstå även för en dyslektiker som jag!”

Terese Nordberg, sjuksköterska

”Ett ständigt sällskap som ligger före alla andra med medicinska nyheter som påverkar min vardag.”

Lars I. Thulin, läkare

”Skönt med en tidning som speglar det aktuella inom medicinen ur flera vinklar: politik, vård och forskning, helt fristående från fack och myndigheter.”

Ove Larsson, distriktsläkare

”För mig betyder tidningen en känsla av samhörighet med andra yrkesverksamma inom vård och omsorg. Jag får möjlighet att känna mig á jour med vad som händer utanför min verksamhet.Där jag arbetar är det inte så många kollegor så tidningen blir mina ”kollegor” och mitt diskussionsforum.”

Solfrid Mårtensson, specialistsjuksköterska psykiatri

”Inspiration och lärorika artiklar kommer alltid att vara aktuella. Dagens Medicin står för kvalitet, aktuella frågor och kunskap.”

Marcus Lundin, Iva-sjuksköterska

”En kul och ibland irriterande påminnelse om vilka vi är till för. Tycker oxå att DM förhåller sig till Läkartidningen som Expressen till Dagens Nyheter. Inte så mycket näsan i vädret liksom!”

AnneMarie Awes, handläggare

”Jag behöver DM för att ha koll. Här får jag svar på vad de olika landstingsledningarna i min region anser om de frågor som DM lyfter. Jag har följt tidningen sedan 1999 och ser att den i dag har en helt annan dignitet både som opinionsbildare och pådrivare i viktiga utvecklingsfrågor än tidigare. Seminarier och tematidningar
bidrar till detta.”

Birgitta Clarin, chef

”Färska medicinska nyheter i sammanfattning, enkelt och intressant presenterat.”

Meeri Sandelin, biomedicinsk analytiker

”Jag läser Dagens Medicin både på nätet och i pappersform i fikarummet. DM ger mig en inblick i andra områden och en ökad kunskap och förståelse av vården, där mitt yrke är en pusselbit av flera.”

Anna Fandén, logoped

”Dagens Medicin är ett bra komplement i kompetensutveckling. Vissa artiklar för sig själv, andra ger mig grunden till att leta vidare information själv. Dessutom gillar jag debatterna som ibland uppstår i kommentarerna.”

Therese Lestander, apotekschef

”Här får jag nyheter om vad som är på gång i hälso- och sjukvårdssammanhang, både politiskt, i media och ny forskning. Spännande, intressant och engagerande.”
Linnéa Rydetorp, sjuksköterska

”Aktualiteter inom svensk vårdsektor presenterade rappt och riktigt.”

Michael Häggman, överläkare

”En unik möjlighet att hålla mig á jour med vad som händer i svensk hälso- och sjukvård från en oberoende källa med vetenskaplig ambition parad med en pigg journalistik.”

Ingemar Engström, professor

”Ger mig en aktuell uppdatering kring vitt skilda medicinska spörsmål.”

Krister Fritzon, konsult läkemedel

”Den enda informationskanalen som täcker vad som händer i sjukvården. Utan den vore vi som jobbar och är intresserade av sjukvård inte lika uppdaterade.”

Dan Gustavsson, medicinteknisk ingenjör

”Dagens Medicin skapar dialog och utveckling i vardagen! Läsvärd, tänkvärd och utvecklande till att stimulera till ökad patientsäkerhet!”

Malin Gudmundsson, sjuksköterska

”Dagens Medicin bidrar med färska nyheter och vardagligt omvärldsperspektiv. En pigg 20-åring i min mejlkorg :)”

Lisbeth Mensas, planeringsledare

”Liten som stor
Gräsrot som storebror
Alla får vi del av sleven
När det inte syns på tv:n

Tack för era breda artiklar, allt i från forskning till realiteter på golvet. Ur patienternas, professionernas och samhällets perspektiv. Tacksam för att ni skriver om smått som stort! Lätt att ta del, lätt att sprida och ni är även lyhörda. Fortsätt med ert viktiga arbete.”

Irene Tengberg Herrstedt, sjukgymnast

”Jag ser fram emot mailen när nyheterna kommer. Läser tidningen på nätet varje vecka och jag tycker att ni har en mycket bra bevakning på nytt och krytt. Dessutom uppskattar jag att ni bevakar forskning och kommer snabbt ut med information om viktiga medicinska nyheter som smittskydd och andra matnyttiga behandlingsnyheter. ”

Pia Jansson von Vultee, läkare

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev