Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Lättare att leverera i jul

Publicerad: 18 december 2013, 14:09

I år ska det inte behöva uppstå några problem med leveranser till apoteken under julhelgen, enligt läkemedelsdistributörerna.


Apotekskedjorna har inte varit intresserade av några extraleveranser av läkemedel under jul- och nyårshelgen i år, enligt Tamro.

”Tvärtom har Tamro från flera apoteksaktörer fått besked om att extraleveranser inte är nödvändiga under jul och nyår 2013 tack vare den logistiskt gynnsamma helgstrukturen med ordinarie leveranser dagen före julafton och dagen efter annandagen”, skriver läkemedelsdistributören på sin hemsida.

Uttalandena är en respons på den kritik som bland annat framförts av Sveriges apoteksförening.

– Det blir en körig jul för apoteken. I år är det extra många helgdagar på rad. Då blir problemet med brist på läkemedel draget till sin spets. Och det är kunderna som blir lidande, säger branschföreningens vd Johan Wallér till Expressen.

Förra året uppstod problem med försenade leveranser. Men detta ska inte upprepas, enligt Oriola.

– Med lärdom från föregående års jul- och nyårshelger är vi väl förberedda genom extrainsatt personal veckorna innan och under helgerna. Vi har även tagit in prognoser från apotekskedjorna, för att säkerställa att vi är rätt bemannade och kan leverera i tid, säger läkemedelsdistributörens vd Thomas Gawell till nyhetsbrevet Apoteksmarknaden.

LINA ÖSTERBERG

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev