Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Lättare för äldre läkare få nytt jobb efter pensionsuppgörelse

Publicerad: 9 januari 2008, 14:59

En ny pensionsuppgörelse mellan Vårdföretagarna och Läkarförbundet gör att företag och läkare själva kan komma överens om pensionsvillkor. Det väntas underlätta för äldre läkare att få nytt jobb.


Tidigare har privata företag som anställt äldre läkare som arbetat inom landstinget riskerat att få betala stora retroaktiva premier. Det på grund av att pensionssystemen för offentliganställda och privat anställda inte är samordnade fullt ut.

– När det gäller änkepensionen har man inte fått göra avräkning för vad man betalat in när man varit offentliganställd, utan den nya arbetsgivaren har fått betala retroaktivt. För en läkare med en lön på 50 000 kronor har det ibland handlat om en premie på 50 000 kronor. Det har lett till att en del av yrkeskåren i praktiken inte varit anställningsbar, säger Ari Kirvesniemi, förbundsdirektör hos Vårdföretagarna.

Den nya pensionsuppgörelsen gör att företagen kan komma överens med varje enskild läkare som anställs om vad som ska gälla. Antingen kan man välja att följa den nya ITP-planen, ITP 1, eller göra en individuell pensionsöverenskommelse inom eller utanför ITP.

Därmed kan företagen redan vid anställningstillfället veta vilka pensionskostnader man kommer att ha för läkaren och därmed blir det mer attraktivt att anställa äldre läkare, förklarar Ari Kirvesniemi.

– Vi är väldigt glada över den här uppgörelsen.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev