Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Leijonborg får jobb hos läkemedelsjätte

Publicerad: 25 november 2016, 07:10

Lars Leijonborg, tidigare Folkpartiledare och ordförande för Karolinska institutet, har nytt jobb. Även den här gången är det ett sjukvårdsrelaterat uppdrag.


Lars Leijonborg blir ordförande för den svenska cancerkommissionen för ett av världens största läkemedelsbolag, amerikanska Bristol-Myers Squibb, skriver Svenska Dagbladet.

– Jag kände inte till detta uppdrag när jag lämnade KI, säger Leijonborg till tidningen.

Kommissionen ska "förbättra cancervården" genom att prata med patientorganisationer, vårdanställda, forskare och politiker och sedan lämna förslag på förbättringar nästa år.

– Spontant tycker jag att väntetiderna är det största problemet, säger Leijonborg till SvD om vad som är viktigast att förbättra i svensk cancervård.

Lars Leijonborg slutade som ordförande för Karolinska institutet efter skandalen om kirurgen Paolo Macchiarini. Om han inte avgått hade han senare fått sparken precis som övriga styrelsen, har forskningsminister Helene Hellmark Knutsson (S) sagt.

I går, torsdag, utsåg regeringen Mikael Odenberg till ny ordförande för Karolinska institutet. Han är generaldirektör för Svenska kraftnät och har tidigare varit försvarsminister i Fredrik Reinfeldts regering.

TT

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev