Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Lif hade velat se Wikström i innovationsråd

Publicerad: 25 februari 2015, 14:25

Anders Blanck, vd för Lif, anser att sjukvårdsministern borde vara med i det Nationella innovationsrådet.


I går presenterade statsminister Stefan Löfven det Nationella  innovationsrådet som är tänkt att stärka Sveriges konkurrenskraft.  Anders Blanck, vd för de forskande läkemedelsföretagen Lif, välkomnar  initiativet, men anser att det är en brist att sjukvårdsministern  Gabriel Wikström (S) inte är med i det.

– För en stark Life Science-sektor räcker det inte med  konkurrenskraftiga ramvillkor för företagen och starka och framgångsrika  forskningsmiljöer. Det krävs också en hälso- och sjukvård av högsta  klass som deltar i klinisk forskning och utveckling och som tidigt  använder och utvärderar innovationer, säger han i en presskommentar.

Förutom Stefan Löfven ingår ytterligare fyra ministrar i rådet:  Finansministern Magdalena Andersson (S), näringsministern Mikael Damberg  (S), forskningsministern Helene Hellmark Knutsson (S) och  miljöministern Åsa Romson (MP). Ytterligare tio ledamöter som  representerar näringslivet och akademin ingår i rådet.

Mikael Damberg säger till nyhetsbrevet Läkemedelsmarknaden att  Gabriel Wikström ska delta i rådet när Life Science-frågor står på  dagordningen.

Relaterat material

Regeringen skapar egen life science-grupp

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev