Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Life-kedjan satsar på receptfritt

Publicerad: 5 oktober 2009, 06:57

Hälsokedjan Life, med 200 butiker i Sverige, har inte längre något intresse för att driva fullskaliga apotek – men vill sälja receptfria läkemedel.


Dagens Industri, DI, skriver i dag att Life-kedjan inte är intresserad av att köpa något av de apotekskluster som nu är till salu, efter att tidigare ha visat ett stort intresse.

Beslutet är dock inte orsakat av den senaste tidens turbulens på apoteksmarknaden.

Redan i juni berättade Lars Fins, Europachef för Life, för nyhetsbrevet Pharma Online att företaget är avvaktande till utförsäljningen av svenska apotek.

I DI varnar Lars Fins mindre entreprenörer som vill hoppa på apotekståget.

– Jag tror att det är ett oerhört riskabelt projekt och vi får nog en utveckling där de större aktörerna ganska snabbt köper upp de mindre. Med tanke på den senaste tidens kalabalik känns det skönt att vi gått vår egen väg, säger Lars Fins.

Gunnel Åkerman, chef för Life i Sverige, berättar för Dagens Apotek att företaget inte heller har några planer att starta fullskaliga apotek på något annat sätt än via köp av apotekskluster.

Planerar ni att sälja receptfria läkemedel?

– Ja, det vill vi absolut göra. Men det blir ett mindre sortiment. Vi kommer att välja ut några produkter inom varje segment.

Siktar ni på att starta redan den 1 november när detta blir tillåtet?

– Det är svårt att svara på, eftersom det här kräver en hel del logistik, säger Gunnel Åkerman.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev