Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ljungby toppar AT-ranking

Publicerad: 8 september 2010, 13:00

Ljungby toppar AT-ranking

Foto: Ljungby lasarett.

Landets bästa sjukhus för AT-läkare finns i Småland. Det största raset på rankingen gör Karolinska universitetssjukhuset i Solna.


Det här är elfte gången som Sveriges yngre läkares förening, Sylf, gör en undersökning bland medlemmar som genomför eller nyligen har avslutat sin AT-tjänstgöring. Årets ranking baseras på svar från 1 054 AT-läkare (läs hela undersökningen nedan).

För andra året i rad får Lasarettet i Ljungby högst helhetsbetyg.

– Under AT krävs eget ansvar under handledning och stöd. Detta lägger grunden för en snabb professionell utveckling. Ljungby lasarett erbjuder därtill sina AT-läkare stor möjlighet till medbestämmande och är på flera sätt en förebild för andra arbetsgivare, säger Sylfs ordförande Lena Ekelius i ett pressmeddelande.

Tvåa och trea på listan är Sjukhuset i Lidköping och Lycksele lasarett. Andra sjukhus som utmärker sig positivt är Kalix sjukhus och Sjukhuset i Torsby. Båda hamnade i det absoluta bottenskiktet förra året men har klättrat 43 respektive 41 placeringar på rankingen.

För årets ras svarar Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Sjukhuset har tappat 46 placeringar och återfinns numera i botten.

Totalt ingår 67 sjukhus i undersökningen. Allra lägst totalbetyg får Akademiska sjukhuset i Uppsala. Där påpekar Sylf dock att ingen av de AT-läkare som betygsatt Uppsala påbörjat sin placering i allmänmedicin, en placering som generellt får höga betyg.

Dagens Medicins guide till alla AT-sjukhus

Länk till guiden

Läs rapporten:

”SYLF:s AT-ranking 2010” (PDF-format, extern länk)

Relaterat material

Lång AT-väntan oroar Sylf

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev