Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Lloyds Apotek startar samarbete med Kry.se på nätet

Publicerad: 16 juni 2015, 12:59

I april i år blev Lloyds Apotek en av de apotekskedjor som startade med e-handel för receptbelagda läkemedel. Det nya samarbetet med Kry.se är nästa led i den digitala satsningen.


– Vi är glada att tillsammans med kry.se kunna erbjuda våra kunder hela kedjan, från diagnos till recept, säger Fredrik Ljungström, marknads – och försäljningsdirektör på Lloyds Apotek till Dagens Apotek.

Dagens Apotek har tidigare berättat om hur de olika apotekskedjorna det senaste året valt att satsa på e-handeln. Försäljningen på nätet har fått ett allt större genomslag, men Fredrik Ljungström betonar att e-handeln fortfarande är i sin linda.

– Vi har startade vår e-handel först i mitten av april men vi har fått väldigt positiv respons från våra kunder sen lanseringen, så vi är nöjda.
Han ser samarbetet med Kry som ett naturligt led i deras strävan att göra det så enkelt som möjligt för konsumenten.

– Det här är en marknad som kommer att växa, även om det kommer att ta tid. E-handel är helt klart framtiden på sikt.
Även Fredrik Jung Abbou, medgrundare av Kry, spår om en ljus framtid för sjukvårdsupplysning på nätet:

– Kanske redan om fem år kommer 30 procent av vårdbesöken inom primärvården att göras digitalt. Det innebär en stor avlastning för landstingen och kommer att frigöra stora resurser för vårdcentralerna.

Kry.se är en privat vårdcentral på nätet, som startade i mars och erbjuder digitala vårdmöten med läkare online. Tjänsten riktar sig till både vuxna och barn med besvär och symtom som kan diagnostiseras på distans. Konsultationen sker via videolänk efter att patienten identifierat sig med bank-id. Läkaren för journal som vid ett vanligt möte. Därefter kan patienten logga in på apotekets hemsida för att beställa det ordinerade läkemedlet.

– Det som Lloyds Apotek, med sitt stora varumärke, kan hjälpa oss med är att bryta ner ”okunskapen” runt vår tjänst. Många tror inte att det är sant; ”Kan man träffa en läkare på nätet, är det ens lagligt?”

– Vi kan naturligtvis inte gipsa en arm, men det finns en massa symtom som till exempel huvudvärk, eksem, till och med urinvägsinfektion, där man inte alltid behöver ta prover. Och det betyder att åtskilliga hundratusen vårdbesök lika gärna kunde tas från jobbet eller hemifrån i stället för en vårdcentral, säger Fredrik Jung Abbou till Dagens Apotek.

Relaterat material

Genombrott för apotekens e-handel

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev