Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Löständer slarvades bort av sjukvårdspersonal

Publicerad: 2 januari 2015, 10:37

En patients löständer tappades bort av sjukvårdspersonal och nu får han ingen ersättning av landstinget.


När patienten flyttades från en avdelning till en annan på Akademiska sjukhuset städades hans löständer bort av personalen, skriver Upsala nya tidning, UNT. När mannen var på ett utskrivningssamtal hos läkaren ska personalen ha flyttat hans tillhörigheter till den nya avdelningen. Efter en halvtimme på den nya avdelningen, när det var dags för mat, ska mannen ha upptäckt att löständerna var borta.

– Trots att det bara gått en knapp timme så fick jag ingen hjälp av personalen att försöka leta rätt på dem, säger mannen till tidningen.

Avdelningschef Ulf Olofsson säger till tidningen att sjukhuset inte har något ansvar för personliga tillhörigheter och att patienten själv har det ansvaret. UNT ifrågasätter om patienten kan ta det ansvaret trots att personalen packat ihop sakerna och patienten inte själv får gå tillbaka till rummet.

– Det är den praxis vi har. Patienterna brukar inte ha så mycket saker. Personalen tittar igenom rummet och i skåpet. Jag har pratat med personalen som säger att de inte har slängt något. Och om patienterna sköter en del saker själva kan det vara så att de har tappat sakerna, svarar han till UNT.

Händelsen ska ha skett i slutet av oktober 2014.

MICAELA TORESSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev