Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Lovande resultat för ny medicin mot pankreascancer

Publicerad: 16 september 2008, 09:18

ESMO 2008 En ny formulering av läkemedlet paklitaxel gav förlängd överlevnad vid cancer i bukspottskörteln, enligt en ny undersökning.


Cancer i bukspottskörteln tillhör de cancerdiagnoser som har sämst prognos. I den aktuella studien har forskare utvärderat en ny form av cellgiftet paklitaxel på 200 patienter med pankreascancer som inte går att operera. Resultaten presenteras i dag på den medicinska onkologikongressen ESMO i Stockholm.

Läkemedlet som undersöktes i studien heter EndoTAG-1 och består av paklitaxel formulerat i positivt laddade lipidkomplex. De positiva laddningarna gör att läkemedlet binder till negativt laddade endotelceller i växande blodkärl.

På så vis riktas substansen mot de blodkärl som nybildats runt tumörer och den verksamma substansen kan förstöra dessa. När blodtillförseln stryps får inte tumören syre och näring och tumören svälts.

I fas II-studien som presenterades i dag lottades patienterna till antingen EndoTAG-1 i tre olika doser i tillägg till cytostatikumet gemcitabin eller enbart gemcitatbin.

I en uppföljning visade det sig att medianöverlevnaden bland patienterna som fått kombinationsbehandling var 13,6 månader. Bland patienterna som enbart fått gemcitabin var medianöverlevnaden 7,2 månader.

– De här resultaten är mycket imponerande. Normalt är överlevnadstiden vid pankreascancer sex till sju månader. Vi har nu uppnått överlevnadstider som är dubbelt så långa, säger Matthias Löhr, professor vid Karolinska institutet som lett studien.

EndoTAG-1 har utvecklats av det tyska företaget Medigene som nu planerar större fas 3-studier.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev