Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Lovar mer pengar nästa år

Publicerad: 26 november 2012, 11:31

En höjd skatt är inte lösningen på de ekonomiska problemen, skriver de styrande politikerna i Region Skåne i en debattartikel.


Nästa år får den skånska sjukvården mer pengar. Det skriver företrädare för den styrande femklövern i Region Skåne i en debattartikel i Sydsvenskan.

Enligt det nya budgetförslaget som presenteras i dag kommer sjukvården få 716 miljoner kronor mer än i år, vilket motsvarar en ökning med nästan 3 procent.

”Tvärtemot hur det ibland beskrivs i medier får alltså den skånska sjukvården klart ökade – inte minskade – resurser inför 2013”, hävdar debattörerna.

Förslaget ska även innehålla satsningar inom primärvård, psykiatrin, vård i livets slutskede, neonatalvård, folkhälsa och hälsofrämjande åtgärder.

Enligt debattartikeln skulle en höjd skatt, som socialdemokraterna föreslår, bara leda till att skåningarnas köpkraft minskar och att regionens köpkraft fördjupas.

”Som vanligt står regionen inför ett vägval. Antingen tar man tag i de strukturella utmaningar som den skånska sjukvården står inför, satsar för större ekonomisk tillväxt i regionen – eller också gör man det lätt för sig och höjer skatten”, skriver debattörerna.

Relaterat material

Läkarförbundet stoppar budget i Skåne

Skånechef avgår i protest

Sus ska minska med 200

HANNAH DAVIDSSON

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev