Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag19.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Lugn i Falun efter tungt besked

Publicerad: 5 maj 2010, 13:46

Dosapoteket i Falun med cirka 40 anställda läggs ned. Men jobbmöjligheterna på den nya apoteksmarknaden gjorde att personalen tog gårdagens besked med relativt lugn.


Dosapoteket i Falun går tillsammans med fem andra dosapotek i graven när Apoteket AB ska ”konsolidera dosverksamheten”.

Totalt arbetar ett hundratal personer på det kombinerade dos- och distansapoteket. Ungefär 40 av dem arbetar med dosverksamheten och berörs direkt av beslutet.

Personalen fick beskedet på ett möte under gårdagen.

– Mitt intryck är att de flesta tog beskedet ganska lugnt, vi har vetat om att det här varit under översyn. Det råder ingen kaosstämning. Vi vet inte heller när det här ska verkställas, berättar en av de anställda för Dagens Apotek.

– Det är klart att det finns en besvikelse. Men det är en stor fördel att det nu håller på att öppnas en helt ny apoteksmarknad. Det finns ju många tänkbara nya arbetsgivare.

En annan anställd ger en något mörkare bild.

– De flesta känner nog någon sorts uppgivenhet inför det här.

Robert Jakobs är platschef för det samlokaliserade distans- och dosapoteket.

– Det finns en stolthet hos personalen och många är förstås ledsna över det här. Men jag har intrycket att de flesta tog beskedet på ett samlat och sansat sätt. Det är på ett sätt gynnsamt att det kom i ett läge när arbetsmarknaden på apoteksområdet ljusnar, säger Robert Jakobs.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev